skip to Main Content

Vakkundig want gespecialiseerd

Wij zijn een gespecialiseerd vertaalbureau. Dat betekent dat wij experts zijn op bepaalde vertaalgebieden. Daartoe behoren juridisch-financiële vertalingen, vertalingen van wetenschappelijke teksten, vertalingen van meer complexe teksten. Wij vertalen bijvoorbeeld geen boeken en ook voor vertalingen van gebruiksaanwijzingen zijn wij niet de juiste keuze.  Wij helpen u wel verder met gedegen advies in geval wij uw vertaling zelf niet ter hand kunnen nemen. Omdat wij gespecialiseerd zijn, hebben wij natuurlijk alle verstand van wat wij vertalen. Wij houden ons immers met niets anders bezig. En dat maakt dat wij uitblinken op ons vakgebied. Wij leveren vertaalwerk op kwalitatief hoog niveau. En dat doen wij desgewenst ook snel.

Strengste kwaliteitseisen

Onze beëdigde vertalers en tolken voldoen aan de strengste kwaliteitseisen in de branche. Zij hebben allemaal een relevante (ver-)taalopleiding en/of rechtenstudie of andere universitaire domeinrelevante opleiding afgerond. Zij hebben meerdere jaren vertaalervaring en aantoonbaar expertise op hun vakgebied. Bovendien moeten zij zich permanent bijscholen om de kwaliteit en de actualiteit van hun vakkennis te waarborgen. De meeste vertalers en tolken die werkzaam zijn voor ons staan in Nederland geregistreerd in het kwaliteitsregister Bureau Wbtv (een onderdeel van de Raad voor Rechtsbijstand).

Optimaal vertaalproces dankzij Plunet

1 to1 Translations maakt gebruik van de software van Plunet. Dit is een speciaal voor de vertaalbranche ontwikkeld managementsysteem waardoor wij snel en efficiënt onze procesflow kunnen beheersen.

Erkend vertaalbureau – lid van de VViN

Als erkend vertaalbureau is 1 to 1 Translations lid van de VViN, de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland. Zodoende voldoet 1 to 1 Translations aan de eisen die gesteld worden aan een professioneel kwaliteitsvertaalbureau.

Aangesloten bij de EUATC

1 to 1 Translations is (via het lidmaatschap van de VViN) aangesloten bij de EUATC (European Union of Association of Translation Companies).

Partner van SDL en gecertificeerd Trados-gebruiker

Wij zijn één van de zeer weinige vertaalbureaus in Nederland die zich partner mag noemen van SDL Trados. Dankzij Trados van SDL kunnen wij voor onze klanten elektronische vertaaldatabases aanleggen en specifieke terminologie opslaan. Dit zorgt voor meer consistentie bij de professionele vertaling van de teksten.

Back To Top